duminică, 29 ianuarie 2012

Rete Culinare

Aripioare de pui pane:

INGREDIENTE: 1 kg.de aripioare de pui, 1 plic de condiment pentru pui, 1 ceasca de malai, 1 ceasca de pesmet, 1 lingurita de sare, 1 ceasca de faina alba, 2 oua .
PREPARARE: Se taie aripioarele in cate doua bucati, se pun intr-un bol si ce condimenteaza. Se dau prin oul batut, apoi prin amestecul de faina, malai, pesmet si sare. Se pun la prajit la foc mediu, de preferat in tigaie de teflon. Dupa ce se rumenesc pe ambele parti, se scot pe o farfurie pe care s-a pus un servetel de hartie, gros.

Pofta buna!!!
-------------------------------------
Varza dulce calita cu piept de pui:

ingriedente : 1 varza, 1-2 cepe, 1 piept de pui, 2 rosii, 1-2 linguri pasta de tomate, ¼ l bors, leustean sau marar si patrunjel, 2-3 linguri ulei, sare, piper
PREPARARE : Se spala varza, se curata de primul rand de foi,Se toaca varza fideluta, se freaca cu putina sare,Se spala pieptul de pui, se taie cuburi,Intr-o cratita se incinge uleiul, si se inabusa pieptul de pui, cu capacul pus la cratita,Se adauga ceapa si se caleste pana devine transparenta,Intre timp se infierbanta putina apa intr-un vas mic, in care se adauga rosiile si se lasa cateva minute. Rosiile se vor curata de coaja mult mai usor. Dupa ce au fost curatate de coaja se taie cubulete si se adauga in cratita pentru a se cali,Se spala verdeata si se toaca marunt,Se adauga pasta de tomate impreuna cu verdeata tocata marunt,Se adauga varza cate putin, amestecandu-se mereu si se lasa la calit, cratita avand capacul pus. Se amesteca din cand in cand,In momentul cand este gata, se adauga borsul (care a fost fiert separat), sare si piper dupa gust,


Pofta buna!!!
--------------------------------------
Ciorba De Burta

INGREDIENTE : 1 kg burta, 500 gr oase, 1 radacina de telina, 2 morcovi, 1 radacina pastranac, 1 legatura patrunjel, 3 cepe, 10 ml otet, 3 galbenus, 50 gr smantana,sare.
PREPARARE : Se spala bine in mai multe ape burta si oasele. Se freaca cu sare sau cu malai si se spala din nou in mai multe ape. Se asaza intr-o oala cu 2 l apa clocotita si se fierbe � ora. Se inlocuieste apa si se lasa sa fiarba 3-4 ore cu sare, la foc moale. Se adauga toate legumele si se fierb bine. Se strecoara apoi zeama si se adauga burta taiata felii subtiri. Se bate un galbenus cu smantana intr-un bol, turnind putin cite putin zeama fierbinte. Se acreste cu otet, dupa gust.


Pofta buna!!!
---------------------------------------
Friptura De Iepure.

INGRIEDENTE : Bait:1,5kg de apa,1kg otet de vin,1/2lingurita de ienibahar,1/2lingurita de piper,5-6foi de dafin,coaja de la 1/2 de lamaie,1lingurita de sare,5-6cuisoare,2-3catei usturoi Friptura:carne de iepure,slanina,usturoi,untura,1lingurita de otet
PREPARARE : BAIT:Se fierb in oala smaltuita apa cu ottul de vin ,ienibaharul,piperul,foile de dafin,cuisoarele,usturoiul,coaja taiata de lamaie si o lingurita de sare.Se fierbe totul 5 min.Se lasa sa se raceasca si se toarna peste carnea de iepure,se tine minim 12 ore,si trebuie sa acopere toata carnea! FRIPTURA:Dupa ce se scoate carnea de la marinat se spala cu putina apa rece si se freaca cu sare si se lasa sa stea cam o ora.Se sterge apoi cu un servet curat si se impaneaza cu bucati de slanina si catei de usturoi.Se asaza in tava pentru friptura,unsa cu untura,se toanra un pahar de apa,se adauga putina sare si o lingura de otet sau ma bine jumatate de pahar de vin.Se pune peste carne cu o lingura de untura si se lasa sa se friga la foc potrivit,avand grija ca la fiecare 10-15 mn sa se stropeasca carnea cu sosul din tava! Cand este gataa se taie felii,se aseaza pe farfuria de servit si se stropeste cu sosul ramas(in cazul in care a ramas prea putin sos mai adaugi 2-3 linguri de apa si lasi sa mai dea 2-3 clocote)


Pofta buna!!!
-----------------------------------------
Piept de pui cu mazare

INGREDIENTE : 4 bucati piept de pui,1 kg mazare,1 ceapa rosie,1 legatura marar,1 cutie rosii tocate in sos de rosii Pomodorre,sare,piper proaspat macinat,marar uscat,menta uscata.
PREPARARE : Spalam bine pieptul de pui il taiem in cubulete. Punem intr-o craticioara 2 linguri de ulei din samburi de struguri si dupa ce s-a incins punem bucatalele de piept si le calim putin, amestecand incontinuu ca sa nu se prinda. Intotdeauna, carnea de pui isi lasa zeama,de aceea punem si o ceapa rosie sa se caleasca un pic impreuna cu carnea. Mentionez ca se amesteca in mancare incontinuu ca sa nu se prinda, de aceea o tin intre 5 - 7 minute, carnea la fript cu ceapa. Dupa ce s-a prajit puiul punem si mazarea le mai lasam 10 minute pe foc dupa care le bagam la cuptor pentru 60 de minute. Inainte de a inchide focul la cuptor, cu 10 minute, scoatem craticioara si punem si cutia de rosii tocate in sos peste mazare si mai lasam focul aprins inca 10 minute.Mentionez ca de cate ori pun 1 cutie de rosii in suc de rosii o incalzesc separat, nu o pun direct in cratita,ca sa nu intareasca mazarea. Cand consideram ca este gata (fiecare trebuie sa guste din mancare ca sa-si dea seama cat trebuie sa mai stea in cuptor), inchidem focul si o lasam sa se raceasca in cuptor.


Pofta buna!!!
----------------------------------------
Pulpe de pui cu sos de ciuperci

INGREDIENTE : 4 pulpe fierte,300 g ciuperci proaspete,1 ceapa mica,1 ceasca supa de carne,1 lingura faina,300 g smantana,sare, piper, marar si patrunjel proaspete.
PREPARARE : Fierb pulpele. Calesc ceapa, adaug ciupercile date pe robot, las sa se caleasca impreuna, adaug supa, las sa scada. Pregatesc sosul: faina amestecata cu smantana, sare, piper, marar. Adaug sosul in vasul cu ciuperci, condimentez, las 5 minute sa clocoteasca, adaug pulpele pentru inca 5 minute, presar cu patrunjel verde. Servim cu mamaliguta sau cu piure de cartofi

Pofta buna!!!
------------------------------------------

Niciun comentariu: